houten badmat badkamer

Houten badmatten

Houten badmatten

De houten badmatten zijn gemaakt van houten latjes of houten blokjes die met elkaar verbonden zijn. Door verhitting is het hout bruikbaar gemaakt voor gebruik in de natte ruimten. Het hout gaat niet schimmelen en neemt geen vocht op. De rubberringen aan de onderkant zorgen ervoor dat de badmat niet gaat schuiven op de natte badkamer vloer. De meeste houten badmatten zijn ook zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Houten badmatten zijn leverbaar in diverse merken, afmetingen en houttinten.

Kies maar een houten badmat

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Badmat Bamboe hout wit
  Badmat Bamboe hout
  € 59,00
 2. Houten badmat van robuust Acasia hout antislip
  Houten badmat van robuust Acasia hout
  € 141,90
 3. Houten badmat van robuust Acasia hout mozaiek
  Houten badmat van robuust Acasia hout mozaiek
  € 141,90
 4. Skagerak houten badmat teak Dania
  Skagerak houten badmat teak Dania
  € 259,00

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Waarom een houten badmat

Een houten badmat is in de badkamer een comfort verhogende badkameraccessoire. Als je onder de douche vandaan stapt of uit het bad stapt geeft dat een warmer gevoel aan je voeten. Veel badkamer tegelvloeren hebben immers geen vloerverwarming waardoor de tegels meestal koud aanvoelen.

Een houten badmat draagt ook bij aan de veiligheid in de badkamer. Natte vloertegels kunnen erg glad worden. Als je er vervolgens met blote voeten op gaat staan kan dit tot een vervelende glij partij leiden. Met name op glad gepolijste tegels speelt dit een rol.

Materialen voor een badmat

Badmatten zijn er in verschillende materialen. Zo zijn er badmatten van acryl, polyester, katoen en zelfs van hout. Een houten badmat heeft als voordeel dat deze matten door hun antislip laag niet verschuiven. Je kan ze eventeueel ook onder de douche leggen en er tijdens het douchen op gaan staan. Een houten badmat droog daarna weer vanzelf.

bruine banner

© 2020 Badkamermooimakers.nl