Douchekrukje, douchestoel, badkamerkruk, douchezitje

Douchezitjes

Douchezitje en douchekrukje

Douchekrukken en opklapbare douchezitjes zorgen voor meer comfort tijdens het douchen. Ze zijn praktisch, veilig, ergonomisch en gemakkelijk schoon te maken. De meeste douchezitjes zijn vervaardigd van kwalitatief hoogwaardige materialen. De badkamerkrukjes of douchezitjes zijn zeer geschikt voor uw badkamer of douche. Wanneer u wat sneller vermoeid bent of niet lang kan staan, bieden deze douchestoelen en douchezitjes u ondersteuning en veiligheid. Een douchezitje is in diverse kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar.

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Badkamerbank Decor Walther acryl wit 80cm
  Badkamerbank Decor Walther acryl wit 80cm
  € 555,00
 2. Badkamerbank Decor Walther acryl zwart 80cm
  Badkamerbank Decor Walther acryl zwart 80cm
  € 555,00
 3. Badkamerkruk Decor Walther acryl wit
  Badkamerkruk Decor Walther acryl wit
  € 299,00
 4. Badkamerkruk Decor Walther acryl zwart
  Badkamerkruk Decor Walther acryl zwart
  € 299,00

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Douchezitjes voor in de badkamer

De meeste douchekrukjes voor de badkamer of voor onder de douche kun je gewoon los op de badkamervloer plaatsen of in de douchebak. Heel erg snel en eenvoudig. Het voordeel hiervan is dat je de douchezitjes op elke willekeurige plek in de badkamer neer kan zetten. De douchekrukjes zijn voorzien van rubberen doppen zodat wegglijden op de tegelvloer of in de douchebak moeilijker wordt.

Er zijn echter ook opklapbare douchezitjes die je aan de muur bevestigd. Deze zijn wel plaatsgebonden en moeten vaak met stevige schroeven aan de muur bevestigd worden. Deze douchezitjes kunnen wel een gewicht tot 160 kg dragen. Het is belangrijk om goed uit te zoeken aan wat voor soort muur het douchestoeltje bevestigd moet worden. Niet alle muren zijn hiervoor geschikt.

Welke douchestoel is het meest geschikt om te kopen?

Er wordt van je verwacht dat je steeds langer zelfstandig gaat wonen. Om de persoonlijke hygiëne tijdens het douchen zelfstandig te kunnen uitvoeren, kan een douchestoel, douchekruk, of douchezitje uitkomst bieden. Voor mensen die wat sneller vermoeid raken of moeite hebben om lang te staan, bieden onze douchestoelen en douchezitjes uitkomst. En veiligheid! Douchekrukjes en opklapbare douchezitjes zijn hulpmiddelen waarbij douchen en wassen een stuk prettiger wordt!

Wij hebben een groot assortiment aan douchezitjes en douchekrukken. Er is altijd wel een geschikt badkamerkrukje te vinden. Of je nu een los plaatsbare badkamerkruk zoekt of een douchezitje aan de wand die opklapbaar is. Maar welke douchestoel is nu het meest geschikt?

Douchezitjes en Douchekrukken

Voor mensen die nog redelijk mobiel zijn en nog goed rechtop kunnen zitten en over voldoende evenwicht beschikken, hebben over het algemeen voldoende aan een basis douchezitje.

Een douchezitje is vaak een klein badkamer krukje of badkamerbank. Soms worden de douchezitjes aan de muur bevestigd voor extra stabiliteit. Hierbij kan het douchezitje ook opklapbaar zijn. Dit is vooral handig als de doucheruimte niet al te groot is. Deze douchezitjes kun je combineren met  handgrepen die dan weer iets meer ondersteuning geven bij het opstaan of het gaan zitten.

Badkamerkruk of badkamerbank?

Er is soms verwarring over het verschil tussen een badkamerkruk of badkamerbank. Meestal is een badkamerbank hetzelfde als een badkamerkruk met dat verschil dat een badkamerbank breder is dan een badkamerkruk.

Over het algemeen is een badkamerkruk enkel geschikt voor in de badkamer om op te zitten, en minder geschikt om onder de douche te zetten. Deze badkamerkrukken vind je vooral in het hogere prijssegment.

Voor onder de douche en voor extra veiligheid kun je beter een douchekruk of douchezitje nemen. Of een luxe douchezitje voor aan de muur, deze douchestoelen zijn beter geschikt tegen water en zijn heel hygiënisch.

Douchezitjes aan de muur

Om een douchezitje veilig aan de muur te kunnen bevestigen moet er naar het type wand worden gekeken waar tegen de badkamerstoel geplaatst moet worden. Plaats het douchezitje op een stevige wand en gebruik hierbij de juiste bevestigingsmaterialen.


© 2020 Badkamermooimakers.nl